Lotto-Soudal botst weer op Jumbo-Visma: Dylan Groenewegen luistert verjaardag op met nog een ritzege

Lotto-Soudal botst weer op Jumbo-Visma: Dylan Groenewegen luistert verjaardag op met nog een ritzege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de ZLM Tour blijft Jumbo-Visma de grote slokop. Wel handig wanneer er een klasbak als Dylan Groenewegen in de ploeg rijdt. De spurter was ook in de tweede etappe de snelste. Zo beet Caleb Ewan weer net in het zand. Ook enkele Belgen wisten zich goed te positioneren.

De uitslag van de tweede rit vertoont vele gelijkenissen met de eerste. Niet moeilijk: ook in Buchten werd het na 168 kilometer een massasprint en er wqren niet zoveel verschuivingen in de waardeverhoudingen. Groenewegen was opnieuw de snelste van allemaal en mocht alweer het zegegebaar maken.

Het is nochtans niet dat er geen concurrentie is, want Lotto-Soudal jaagt zeges na met Caleb Ewan. De Australiër moest zich in de eerste rit in lijn tevreden stellen met de derde plek en was er nu al een beetje dichter  bij. Toch moest de tweevoudig ritwinnaar uit de Giro opnieuw de duimen leggen voor Groenewegen. Teunissen werd mooi derde en maakte het feest bij Jumbo-Visma zo compleet.

VIER BELGEN IN TOP TIEN

Jens Debusschere en Boris Vallée eindigden net als in de eerste etappe vierde en vijfde. Er waren nog wel meer landgenoten goed voor een ereplaats. Michael Van Staeyen van Roompot-Charles werd achtste en Jasper De Buyst namens Lotto-Soudal negende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties