Tiesj Benoot rijdt naar mooie ereplaats in Zwitserland, leider Bernal zorgt alweer voor straf nummertje

Tiesj Benoot rijdt naar mooie ereplaats in Zwitserland, leider Bernal zorgt alweer voor straf nummertje
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een etappe naar de Sankt Gotthardpass zouden de sterke mannen sowieso naar voren komen in de Ronde van Zwitserland. Tiesj Benoot deed het prima en kan met een zesde plaats zeker tevreden zijn. De grote man - figuurlijk dan - is echter Egan Bernal, die meer dan wie ook klaar lijkt voor de Tour.

Albasini en Wisniowski waren de eerste aanvallers van de dag. Ze kregen later het gezelschap van Anacona, Morabito, Frank, Bouwman, Grmay en Mäder. Wisniowski fladderde vanzelf terug, voor de anderen moest het gebeuren op de slotklim.

NIEMAND BESTAND TEGEN AANVAL BERNAL

Frank bleef het langst van de vluchters voorop, maar op vijf kilometer van de aankomst was ook zijn verhaal ten einde. Mas gooide bij de favorieten de knuppel in het hoenderhok. Tegen de aanval was de Spanjaard van Deceuninck-Quick.Step niet bestand. Net als de andere klassementsmannen overigens.

Bernal was gaan vliegen en reed onbedreigd naar de ritzege. Zo verstevigde de Colombiaan van Team Ineos zijn leidersplaats. Pozzovivo en een sterke Dennis werden op 23 seconden tweede en derde. Benoot werd knap zesde op 34 seconden. In het klassement heeft Bernal nu 41 tellen voorsprong. Die zal hij zien moeten te verdedigen in de tijdrit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties