Jasper Philipsen moet enkel spurter van Deceuninck-Quick.Step voor zich dulden in Heistse Pijl

Jasper Philipsen moet enkel spurter van Deceuninck-Quick.Step voor zich dulden in Heistse Pijl
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Philipsen heeft er een sterke tweedaagse opzitten. De youngster van UAE toonde zich volop in Dwars door het Hageland en deed ook in de Heistse Pijl in extremis een gooi naar de overwinning. Eén renner was nog sneller dan hem aan de meet: Alvaro Hodeg van Deceuninck-Quick.Step.

Er werd in de Heistse Pijl een opvolger gezocht voor Emils Liepins. Een massasprint behoorde tot de mogelijkheden, maar dat was toch minder evident dan gedacht. Pas helemaal op het einde werden de langst overblijvende vroege vluchters nog ingehaald.

VAN SCHIP ALWEER BEDRIJVIG

In die kopgroep zat ook Jan-Willem Van Schip, ook één van de uitblinkers in de laatste wedstrijden op Vlaamse wegen. De Nederlander was dus ook bij de pechvogels, want uiteindelijk werd er dus toch - zij het ongeorganiseerd en in verschillende groepjes - gesprint.

Alvaro Hodeg had zich toch goed weten te positioneren en bleef Jasper Philipsen voor. De Brit Rory Townsend finishte als derde. De drie eerstvolgende ereplaatsen waren allemaal voor Belgische renners. Dries De Bondt, Guillaume Seye en Jimmy Janssens eindigden respectievelijk vierde, vijfde en zesde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties