Alejandro Valverde gebruikte zijn ervaring om optie te nemen op eindzege

Alejandro Valverde gebruikte zijn ervaring om optie te nemen op eindzege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op sommige momenten kan het dan toch in je voordeel spelen als je 39 bent. Dat heeft Alejandro Valverde bewezen in de Route d'Occitanie. De Spanjaard staat op het punt om de rittenkoers te winnen, maar moest in de laatste bergrit wel zijn ervaring aanspreken.

Aangezien de laatste rit een sprintersetappe is, stond het zaterdag allemaal te gebeuren op de slotbeklimming. "Het was helemaal niet gemakkelijk", zegt Valverde op de site van Movistar. "We wisten dat de laatste achthonderd meter zeer steil waren, met zelfs een stuk van vierhonderd meter aan dertien procent."

Uran en Sosa waren met hem op pad en maakten indruk. Even reden ze zelfs van de wereldkampioen weg. "Toen ik ze van te ver zag aangaan, dacht ik: Het gaat zwaar zijn om dat tempo vol te houden tot het einde. Ik reed een tijdje mijn eigen tempo, verhoogde dat dan en ik geraakte er weer bij. Ik vertrouwde mijn benen."

Ik beheerste mijn snelheid en wattage op de steile stukken 

Alejandro Valverde

Valverde pakte het dus slim aan en houdt in het klassement acht seconden voorsprong op Sosa, wat met een vlakke rit voor de boeg voldoende moet zijn. "Ik wist dat het niet gemakkelijk ging zijn tegen zulke sterke rivalen, maar ik beheerste mijn snelheid en wattage op de steile stukken. Ik wist dat ik niet sneller mocht klimmen als ik er op het einde wilde bij blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties