Bernal vooral zinnens om concurrenten van Bahrein in het oog te houden in slotrit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Egan Bernal gaat leiderstrui verdedigen in laatste etappe

Bernal vooral zinnens om concurrenten van Bahrein in het oog te houden in slotrit
Foto: © photonews

Zijn meest recente gele trui mocht hij ontvangen uit de handen van niemand minder dan Fabian Cancellara. Geen wonder dat Egan Bernal er blij mee was. Een andere reden was ook omdat hij niet zeker was dat hij aan de leiding zou blijven. Die vrees bleek ongegrond.

Rohan Dennis moest 41 seconden goedmaken op Bernal in de tijdrit. Het zouden er slechts 19 worden. "Het verrast me zeker dat ik nog in het geel sta", laat de Colombiaan weten via de site van Team Ineos. "Tijdens de ochtend dacht ik dat ik het geel misschien nog zou verliezen. Het was een gevecht om de trui met de wereldkampioen. Ik moet dus zeker blij zijn met mijn prestatie."

Onder de klassementsmannen behoort Bernal tot de betere tijdrijders, maar een specialiteit van hem is het zeker niet. Dat bleek op een gegeven moment ook in Zwitserland. "Ik viel bijna in een bocht en ik was een beetje bang, omdat ik 'm heel snel nam." Maar goed, eind goed al goed. Bernal blijft dus aan de leiding, voor Bahrein-renners Dennis en Pozzovivo, en tussen hen ook nog Bora-renner Konrad.

We moeten het gewoon onder controle houden 

Nu is het voor Bernal kwestie die laatste rit nog te overleven en daarin gaat het weer bergop. "Ik denk dat we gewoon gaan proberen om de trui te houden en niets geks gaan doen. Er is nog slechts één dag te gaan. Als Bahrein-Merida de koers nog wil winnen, moeten ze iets proberen. We moeten het gewoon onder controle houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties