Hartstilstand voor Vlaming tijdens 'Mon Ventoux'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 31 reacties

Vlaamse fietser weer stabiel na hartstilstand op Mont Ventoux

Hartstilstand voor Vlaming tijdens 'Mon Ventoux'
Foto: © photonews

'Mon Ventoux' is een beweegcampagne van Sporta waarbij verschillende routes worden samengesteld voor fietsers aller lande waarbij het dan uiteraard ook de bedoeling is om de legendarische berg Mont Ventoux op te rijden. Voor één van de deelnemers dreigde het faliekant af te lopen.

Sarah De Bie, oftewel mevrouw Wout van Aert, zette haar schouders onder dit initiatief wat betreft de vrouwelijke deelneemsters en manlief deed zelfs mee aan La Cannibale, het programma voor vergevorderde fietsers. Een andere Vlaming daarentegen werd tijdens de beklimming getroffen door een hartstilstand.

INTERVENTIEPLAN AFGEKONDIGD

Nadat er al enkele opwarmingsritten hadden plaatsgevonden de dagen voordien, was het zaterdag het grote moment. Het was voorbij Chalet Reynard, op weg naar de top van de Ventoux, dat het misliep voor de man in kwestie. Sporta kondigde het medisch interventieplan af en er kwam meteen een mug ter plaatse.

Na het uitvoeren van een hartmassage werd de 56-jarige man met de helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis van Avignon. Zijn toestand is inmiddels weer stabiel. Het zou hier toch om een ervaren fietser gegaan zijn. Iedereen die wil meedoen aan 'Mon Ventoux', moet vooraf een medisch geschiktheidsattest bezorgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties