Het lijkt Sunweb te worden voor Benoot: de best mogelijke keuze?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 21 reacties

Sunweb lijkt zeker tot de betere opties te behoren voor Benoot

Het lijkt Sunweb te worden voor Benoot: de best mogelijke keuze?
Foto: © photonews

Tiesj Benoot trekt eind 2019 na zeven jaar de deur van Lotto achter zich dicht. Zijn nieuwe bestemming is officieel nog niet bekend, maar alle berichten wijzen naar Team Sunweb. Niet Ineos dus. Zou Sunweb van alle geïnteresseerde teams ook de meest ideale werkgever zijn voor Benoot?

TEAM SUNWEB

Sunweb heeft als Nederlands team de uitstraling van een sympathiek ploegje, maar vergis u niet: hier heerst de wet van de discipline. Manager Spekenbrink kijkt er nauwlettend op toe dat iedereen in het gareel loopt. Sommigen kunnen daar moeilijk mee om, maar een persoonlijkheid als die van Tiesj Benoot moet er wel kunnen functioneren.

Michael Matthews is nog aan het twijfelen. Als de Australiër straks vertrekt, wacht er Benoot een soortgelijke situatie als bij Lotto. Maar dat dan in een nieuwe omgeving. Het kopmanschap in het voorjaar zal dan voor hem zijn, met nog wel een sterke pion naast zich in de persoon van Kragh Andersen. Draait het zo uit, dan kan het de gewenste overstap zijn.

TEAM INEOS

Sinds Brailsford bekendmaakte graag een Belgische renner aan te trekken, leek Tiesj Benoot de perfecte kandidaat gezien zijn contractsituatie. Of ze bij Ineos daarom echt wakker liggen van het klassieke werk, is een andere vraag. Met Benoot als uit te spelen man in plaats van Rowe of Stannard, kon het daar al wel meer focus op leggen. Maar bij Ineos bouwen ze enkel echt teams voor het rondewerk.

TEAM MOVISTAR

Er toonden nog andere teams belangstelling, die ondertussen wel het onderspit lijken te delven, maar daarom is het niet minder interessant om die pistes eens te bekijken. Movistar heeft met Roelandts al een Belg in de rangen, maar diens beste periode lijkt achter de rug. Voorts heeft het met de Portugees Nelson Oliveira een leuke renner, maar bij de anderen zou Benoot vooral bezig zijn met hen wegwijs te maken.

AG2R

Interesse was er ook uit Franse hoek. Bij AG2R hebben ze natuurlijk al Oliver Naesen. Stel u voor: een duo Naesen-Benoot. Waarom niet? Geen van hen zou dan het absolute kopmanschap kunnen claimen, maar dan heb je sowieso wel serieuze troeven in de finale. Zet daar dan nog eens Vandenbergh bij en een Dillier die in de aanval kan worden gestuurd en er is meteen sprake van een sterk klassiek blok.

Bij die theorie dient wel de kantteking geplaatst te worden dat Stijn Vandenbergh einde contract is. Bovendien zou AG2R ook de ruimte moeten vinden om Benoot aan te trekken. Mogelijk daarom dat deze piste niet nadrukkelijk onderzocht is en toch vooral Sunweb en Ineos Benoot het hof konden maken.

COFIDIS

Dan is er ook nog Cofidis, een team waar het geweten van is dat het wel eens zou kunnen uitpakken op de transfermarkt. In het klassieke werk beschikt het vooral over mannen van de tweede rij. De komst van iemand als Benoot zou dus wel welkom zijn. Als hij de teleurstellende Bouhanni zou kunnen vervangen door een onvervalste topsprinter als Viviani geeft manager Vasseur daar wel de voorkeur aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties