Italiaanse spurter bezorgt Dimension Data zeldzame overwinning, Ulissi met eindzege aan de haal in Slovenië

Italiaanse spurter bezorgt Dimension Data zeldzame overwinning, Ulissi met eindzege aan de haal in Slovenië
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn van die ploegen zoals Deceuninck-Quick.Step die winnen aan de lopende band en dan zijn er ook teams als Dimension Data die heel matig scoren. In de Ronde van Slovenië kon het Zuid-Afrikaanse team wel nog eens vieren. Giacomo Nizzolo was het snelst in de slotetappe.

De laatste rit in deze Ronde van Slovenië was op papier voer voor de sprinters. Toch zijn het nog altijd de renners die de koers maken en een massasprint was zeker geen garantie. Dat bleek ook tijdens het wedstrijdverloop. Tweemaal kwam er een ontsnappingspoging tot stand, evenveel keer hield deze niet staande.

ONTKETENDE NIZZOLO IN NOVO MESTO

Tijdens de finale kwam het dan ook nog tot een breuk in het peloton. Een ruime kopgroep begon met een voorsprong van anderhalve minuut aan de laatste tien kilometer. De winnaar zat zeker in die eerste groep. Nizzolo vertegenwoordigde Dimension Data vooraan en ontbond zijn duivels op de steentjes in Novo mesto.

Voor zijn team is het nog maar de vijfde overwinning van het seizoen. Mezgec en Archbold spurtten naar de eerstvolgende ereplaatsen. In het algemeen klassement vielen er geen grote wijzigingen meer te noteren. De Italiaan Diego Ulissi van UAE is de eindwinnaar van de Ronde van Slovenië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties