Renner van Jumbo-Visma houdt hoofd koel in alle chaos: "Beslissing werd ons makkelijker gemaakt door de jury"

Renner van Jumbo-Visma houdt hoofd koel in alle chaos: "Beslissing werd ons makkelijker gemaakt door de jury"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de vierde rit van de ZLM Tour was het vooral het verkeer en een beslissing van de jury die veel aandacht opeiste, maar er moest uiteraard ook een winnaar zijn. Dat werd uiteindelijk Amund Grøndahl Jansen, die zo zijn eerste overwinning als profrenner vierde.

"Ik koers al heel lang op een hoog niveau en ik ben er meerdere malen dichtbij geweest", zegt de Noor van Jumbo-Visma. "Het zat er aan te komen dat het een keer zou lukken. Ik ben heel blij met deze zege. Het was een zware koers met veel beklimmingen."

LANG GESPECULEERD

Tactisch werd het alvast slim aangepakt. "Uiteindelijk zaten Mike Teunissen en ik vooraan en konden we het spelletje spelen omdat Dylan Groenewegen in de groep erachter zat. We hebben lang gespeculeerd of we moesten wachten op Dylan of zelf moesten doorgaan."

Toen er besloten werd van de rit in te korten en slechts één lokale ronde te laten afwerken, kon alle speculatie overboord gegooid worden. "Uiteindelijk werd de beslissing ons wat makkelijker gemaakt door de jury. Toen ben ik gaan aanvallen en kon Mike op zijn sprint wachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties