🎥 OFFICIEEL: Deceuninck-Quick.Step maakt Tourselectie bekend: "Zonde dat iemand als Philippe Gilbert uit de boot valt"

🎥 OFFICIEEL: Deceuninck-Quick.Step maakt Tourselectie bekend: "Zonde dat iemand als Philippe Gilbert uit de boot valt"
Foto: © photonews

Wat in de lucht hing, is nu ook helemaal zeker. Philippe Gilbert zal niet te zien zijn in de Ronde van Frankrijk van dit jaar. Deceuninck-Quick.Step heeft zijn Tourselectie officieel voorgesteld. Er is geen plaats voor Gilbert, wel voor Belgisch kampioen Yves Lampaert.

Deceuninck-Quick.Step maakt in een filmpje bekend welke renners het mee neemt naar de Tour. Het zijn Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Dries Devenyns, Yves Lampaert, Enric Mas, Michael, Maximilian Richeze en Elia Viviani. Lange tijd leek het tussen Asgreen en Lampaert te gaan voor de laatste resterende plek, maar het is dus Gilbert die er net naast pakt.

"Het was moeilijk om acht renners aan te duiden. Het is zonde dat iemand als Philippe Gilbert uit de boot valt, maar we hebben het gevoel dat dit een goed gebalanceerd team is. Met deze opstelling en de ervaring die we hebben, kunnen we voor veel ritzeges gaan. De ploegentijdrit in België is een groot doel", stelt sportdirecteur Tom Steels.

LAMPAERT VAN ONSCHATBARE WAARDE

Deceuninck-Quick.Step beschikt in de Tour alvast over verschillende troeven. "Julian Alaphilippe is een beetje een éénmansleger. Zelfs in de eerste week zijn er al ritten die hem goed liggen. Yves Lampaert zal van onschatbare waarde zijn in de ploegentijdrit en in Elia Viviani's sprinttrein. Dries Devenyns zal de rechterhand van Mas zijn en hem zo lang mogelijk steunen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties