Afspraak van het jaar in Middelkerke: drie van de zes kanshebbers hebben toch een streepje voor

Afspraak van het jaar in Middelkerke: drie van de zes kanshebbers hebben toch een streepje voor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gaat het meest gehypete nationale tijdritkampioenschap in jaren ook de verwachtingen inlossen? Het kan haast niet anders met maar liefst zes tenoren die kans maken op winst. De ene maakt al een beetje meer kans dan de andere. We lichten de zes BK-favorieten en hun prestaties nog een keertje door.

REMCO EVENEPOEL

Heeft een geslaagde overstap gemaakt naar de profs. De laatste twijfelaars gingen in de Ronde van België overstag. Daar was hij in een korte tijdrit vierde. Bewees bij de junioren zijn tijdrijderscapaciteiten door zowel wereldkampioen als Europees kampioen te worden. Moet zich op langere afstand wel nog bewijzen bij de profs. Heeft alles te winnen, niets te verliezen.

VICTOR CAMPENAERTS

Was in zijn laatste tijdritten erg ongelukkig met een tweede plaats in Romandië, een tweede plaats in de Giro en een derde plek in de Baloise Belgium Tour. Telkens scheelde het ook qua tijd niet veel. Verdient dus wel een zege voor zijn regelmaat en specialisatie, maar zo werkt het niet noodzakelijk. Moet met zijn aerodynamica op dit parcours wel zijn voordeel kunnen doen.

THOMAS DE GENDT

Was 23ste in de tijdrit in Parijs-Nice en 3de in de afsluitende tijdrit in de Giro. Zeer moeilijk een pijl op te trekken. Kent zeker ook dagen waarbij hij in het werk tegen de klok helemaal niet meedoet voor de prijzen, maar als hij er zich op toelegt en hij kent een goede dag, kan De Gendt zeer dicht eindigen. Ook voor deze immer populaire renner zou het er eens 'op' mogen zijn.

YVES LAMPAERT

Zesde in de Ronde van de Provence, derde in de Ronde van de Algarve, vijfde in Tirreno-Adriatico en winst in de Ronde van Zwitserland: de uitslagen van Yves Lampaert in 2019 op een tijdritfiets liegen er niet om. Als Belg met de meest recente overwinning op zak, zakt hij naar Middelkerke af met een vat vol vertrouwen. Ook nog winnen tegen de strafste Belgen, zou een zege met nog dat extra beetje cachet opleveren.

WOUT VAN AERT

Vele trainingssessie hebben onverwacht vroeg al veel resultaat opgeleverd. Kan als geen ander in het rood gaan. Zijn overwinning in Roanne was een binnenkomer van formaat in dit werk. Geen enkele klassementsman of specialist kwam ook maar enigszins in de buurt. Is nadien wel even ziek geweest en het is de vraag hoe hij daarvan hersteld is.

TIM WELLENS

Door Campenaerts meegesleurd in deze discipline en vooral in het begin van het jaar er hard aan gewerkt. Moest het in het verleden vaak stellen met ereplaats, maar werd in de Baloise Belgium Tour plots een winnaar. Dat was wel het kortere werk. In Middelkerke speelt het parcours niet in zijn voordeel, maar Wellens wil zijn gemaakte progressie ongetwijfeld nog eens in de verf zetten.

ONZE STERREN VOOR HET BK TIJDRIJDEN:

*** Victor Campenaerts - Yves Lampaert - Wout van Aert
** Thomas De Gendt
* Remco Evenepoel - Tim Wellens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties