Alaphilippe en Bardet zetten kwaad bloed in Frankrijk: "Dit is onaanvaardbaar"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 39 reacties

Franse federatie wil straffen voor renners die nationaal kampioenschap overslaan

Alaphilippe en Bardet zetten kwaad bloed in Frankrijk: "Dit is onaanvaardbaar"
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe is even geen sant in eigen land. In elk geval toch niet bij de mensen van de Franse federatie. De vinden het niet kunnen dat Alaphilippe niet meedoet aan het nationaal kampioenschap. Ook Romain Bardet laat dat kampioenschap overigens links liggen.

Beide toppers denken zich zo beter te kunnen voorbereiden op de Tour, maar bij de wielerbond in Frankrijk zijn ze not amused. Die had nochtans een principeakkoord met alle wielerploegen, maar dat is blijkbaar niets waard. "Dit is onaanvaardbaar. We zullen voor 2020 sancties voorstellen", zegt Ludovic Sylvestre aan Le Télégramme.

BELGISCHE MAATREGEL IN FRANKRIJK?

Eventuele straffen waren er dit jaar nog niet voorzien. "We dachten dat de motivatie van de driekleur wel voldoende zou zijn. Twee renners, en niet van de minsten, blinken nu echter uit in hun afwezigheid." Volgend jaar worden er dus wel gevolgen aan vast gebonden. Naar Belgisch model? "In België mag een renner na het nationale kampioenschap zeven dagen niet koersen. We bestuderen de mogelijkheden."

In elk geval voelt de bond zich beledigd door het wegblijven van Alaphilippe en Bardet. "Dit is respectloos ten opzichte van de organisatoren en de wielerfederatie.Ik garandeer dat volgend jaar in Plumelec iedereen erbij zal zijn. Of ze hebben een probleem voor de rest van hun carrière."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties