Belangrijke wijzigingen op kalender voor Omloop Het Nieuwsblad en Ronde van Frankrijk

Belangrijke wijzigingen op kalender voor Omloop Het Nieuwsblad en Ronde van Frankrijk
Foto: © photonews

De UCI heeft de kalender voor het wielerjaar 2020 voorgesteld. Daar zitten toch enkele opmerkelijke verschuivingen in vergelijking met 2019 in. Zo zal de Omloop Het Nieuwsblad op een iets vroeger tijdstip gereden worden en gaat ook de Ronde van Frankrijk vroeger van start.

De Omloop is traditioneel de opener van het Vlaamse wielerseizoen en dat zal in 2020 niet anders zijn. Dit jaar ging de koers door op 2 maart en reed Zdenek Stybar van Deceuninck-Quick.Step als eerste over de meet. In 2020 zal de Omloop al in februari doorgaan. Op de 29ste om precies te zijn.

EERST DE TOUR EN DAN DE SPELEN

De Ronde van Frankrijk verschuift een volledige week en begint al op 27 juni. Dat heeft alles te maken met het grootste sportevenement ter wereld, de Olympische Spelen. Die beginnen in Tokio op 24 juli. De Tour wil niet in het vaarwater van de Spelen terechtkomen.

De WorldTour kent overigens een rittenkoers minder. De Ronde van Turkijke maakt er volgend jaar geen deel meer van uit. In het vrouwenwielrennen zijn er ondertussen 22 wedstrijden op WorldTour-niveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties