Dries De Bondt laat werk van zijn ploeg niet verloren gaan en verrast in een door een val ontsierde finale

Dries De Bondt laat werk van zijn ploeg niet verloren gaan en verrast in een door een val ontsierde finale
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er waren toch wel wat snelle mannen op het appél met Fabio Jakobsen, Bryan Coquard en Tim Merlier. Mooie namen dus met kans op winst in Halle-Ingooigem. Het was verrassend genoeg Dries De Bondt, ploegmaat van Merlier, die aan het slot een val ontweek en zijn slag thuishaalde.

Op de Trieu werden de eerste speldenprikken uitgedeeld. Eerst zonder resultaat, maar uiteindelijk geraakten er toch vijf renners weg. Gianni Marchand had mee de ontsnapping geforceerd, samen met McGeough, Joseph, Lewis en Van Breussegem.

DECEUNINCK EN TEAM BELGIUM MAKEN TEMPO

De voorsprong van het vijftal schommelde een tijdje rond de twee minuten of iets daarboven. In het peloton controleerde Deceuninck-Quick.Step en toen ook de Belgische selectie mee tempo ging maken, waren de vijf er al aan voor de moeite.

Ook nadien bleef het tempo hoog liggen, maar een trio vond toch nog de krachten om er vanonder te muizen. Honoré, Koch en Touze waren de gelukkigen. Hun vlucht vanop de Tiegemberg hield niet lang stand. Het bleef nadien aanvallen regenen, maar telkens troepte het toch weer samen.

CORENDON-CIRCUS TREURT... EN JUICHT

Merlier werd in stelling gebracht door Corendon-Circus, maar leek er zelf bij te liggen toen een zware valpartij voor heel wat chaos zorgde. Zijn ploegmaat De Bondt ontsnapte er wel aan, hield het hoofd knap koel en beschikte vooral nog over een stel sterke benen aan het eind.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties