In afwachting van officiële bekendmaking: 'Niet-selectie klap in het gezicht voor Gilbert'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 24 reacties

Philippe Gilbert zou zwaar ontgoocheld zijn dat hij de Tour dreigt te missen

In afwachting van officiële bekendmaking: 'Niet-selectie klap in het gezicht voor Gilbert'
Foto: © photonews

Officieel is het nog altijd niet - dat wordt het wellicht vandaag -, maar het heeft er alle schijn van dat Philippe Gilbert niet in de selectie van Deceuninck-Quick.Step voor de Ronde van Frankrijk zal zitten. Niet onlogisch dat zoiets bij de winnaar van Parijs-Roubaix hard aankomt.

Gilbert had er geen geheim van gemaakt dat hij dit jaar graag zou meedoen aan de Tour. Met de Grand Départ in Brussel vindt er een hommage plaats aan Eddy Merckx, met wie Gilbert een goede band heeft, en ook op sportief vlak zag Phil mogelijkheden in de Tour van 2019.

Bovendien reed Gilbert een behoorlijk goede Dauphiné en had hij hard getraind tijdens een hoogtestage in Spanje. De niet-selectie wordt door zijn entourage alvast niet ontkend. Meer nog, één van zijn vertrouwelingen laat aan Het Laatste Nieuws weten dat het 'een klap in het gezicht' is.

NIEUW CONTRACTVOORSTEL OP KOMST

Toch hoeft dit niet noodzakelijk het einde van zijn periode bij Deceuninck-Quick.Step te zijn. Er is weliswaar nog geen akkoord bereikt voor volgend seizoen, maar Patrick Lefevere zou hem eerstdaags wel een nieuw voorstel doen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties