Jolien D'hoore reagert op #MeToo-zaak en gaat op recordjacht op BK: "Ze rijden allemaal tegen mij"
Redactie
| 0 reacties

D'hoore treft op het BK wellicht opnieuw een front tegen haar

Jolien D'hoore reagert op #MeToo-zaak en gaat op recordjacht op BK: "Ze rijden allemaal tegen mij"
Foto: © photonews

Niet enkel het BK bij de mannen, zowel de tijdrit als de wegrit, is veelbelovend. Ook bij de vrouwen wordt dat een koers om naar uit te kijken, zeker ook tactisch. Jolien D'hoore wil een vijfde titel, maar gezien haar snelle sprint zal alles in het werk gesteld worden om haar te lossen.

Vorig jaar botste D'hoore op het blok van Lotto-Soudal, dat toen zo'n overmacht had en Annelies Dom de titel bezorgde. "Het wordt weer één tegen allen", beseft D'hoore in GvA. "Ze rijden allemaal tegen mij. Niemand wil met mij naar de finish. Ik weet nu al dat ik veel werk zal moeten opknappen. Maar ik ben beter dan vorig jaar", waarschuwt ze haar tegenstandsters.

THUISKOERS

Bij een overwinning zondag evenaart D'hoore het record van Nicole Van den Broeck. Bovendien is er nog een andere factor wat het speciaal maakt. "Ik ben geboren in het ziekenhuis Jan Palfijn, aan de overkant van de finish aan de Waterportbaan. Ik ben in Gent ook naar de middelbare school geweest én ging er naar de universiteit. Het is echt een thuiskoers."

Onlangs barstte in het vrouwenwielrennen de zaak rond Patrick Van Gansen van Health Mate los. Dat kan een boegbeeld als D'hoore ook moeilijk negeren. "Het was goed dat het aan het licht kwam, maar ik heb in heel mijn carrière nog niks van die aard meegemaakt en er ook niks van gezien of gehoord."

MEDIA HALEN MET PRESTATIES

De renster van Boels-Dolmans hoopt vooral dat het vrouwenwielrennen snel weer op een positieve manier in het nieuws komt. "Laten we weer in de media komen met prestaties. Er zijn steeds meer koersen op de televisie, de mensen zijn daar erg in geïnteresseerd. Er is al een mooie stap gezet, maar het kan nog veel beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties