Michel Wuyts ziet Wout van Aert BK tijdrijden winnen: "Ik vraag me af of Campenaerts dat zou gekund hebben"

Michel Wuyts ziet Wout van Aert BK tijdrijden winnen: "Ik vraag me af of Campenaerts dat zou gekund hebben"
Foto: © photonews

Het is nu niet lang meer eer het tijd is voor het BK tijdrijden waar vooraf al zoveel over te doen was. Michel Wuyts heeft zijn favoriet alvast aangeduid: Wout van Aert. Ondanks de zware concurrentie ziet Wuyts Van Aert triomferen als deze over de benen uit de Dauphiné beschikt.

Ook de commentator heeft er steeds meer Belgische tijdrijders zien bijkomen. "Het is alsof tijdrijden plots sexy geworden is. Je krijgt nu 6 à 7 kandidaten, terwijl het de voorbije jaren stopte hij 2 kandidaat-winnaars. De voorbije jaren had je bijvoorbeeld ook Philippe Gilbert die op basis van klasse het BK won, maar dat is nu anders. Je krijgt specialisten kunnen zeggen dat ze dit onderdeel de baas zijn", analyseert Wuyts bij Sporza.

Op het BK in Middelkerke zou de aerodynamica wel eens het verschil kunnen maken. "Van Campenaerts wordt gezegd dat die aerodynamica bij hem fabuleus is en dus is hij ook topfavoriet. Al denk ik dat Wout van Aert met zijn benen van de Dauphiné kampioen wordt. Hij klopt daar kandidaat-eindwinnaars met een halve minuut of een minuut. Ik vraag me af of Campenaerts dat daar gekund zou hebben."

Door omstandigheden kunnen verschillen kleiner worden 

Michel Wuyts

Is het dan beslist, Van Aert op één? "Puur gevoelsmatig ga ik voor Van Aert. Maar door omstandigheden - denk aan de temperatuur - kunnen de verschillen kleiner worden. Het kan een secondestrijd worden", voorspelt Michel Wuyts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties