Ook Astana heeft Tourselectie rond: tweevoudig ritwinnaar uit de Giro moet Jakob Fuglsang ondersteunen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Pello Bilbao maakt debuut in de Tour als meesterknecht van Fuglsang

Ook Astana heeft Tourselectie rond: tweevoudig ritwinnaar uit de Giro moet Jakob Fuglsang ondersteunen
Foto: © photonews

Gezien de breedte van de ploeg is het geen verrassing dat Astana ook voor de Tour een sterke selectie afvaardigt. Die is grotendeels gevormd rond kopman Jakob Fuglsang, wie na zijn sterk eerste seizoensdeel zelfs hier en daar getipt wordt voor Tourwinst.

Er zijn nog wel grotere favorieten, maar Jakob Fuglsang eindigde wel op het podium in zijn laatste vier wedstrijden. De Deen werd derde in de Amstel, tweede in de Waalse Pijl en won Luik-Bastenaken-Luik en de Dauphiné.

Niet onlogisch dus dat de ploeg rond hem is samen gesteld. Met ook nog andere sterke renners als Omar Fraile,  Gorka Izagirre, Alexey Lutsenko en Luis Leon Sanchez. Met Magnus Cort reist er ook een landgenoot van Fuglsang mee naar Brussel en vervolgens naar Frankrijk.

TWEE TOURDEBUTANTEN

Voorts schuift Astana twee Tourdebutanten naar voren. Het klikt blijkbaar ook goed tussen de kopman en Hugo Houle. De Canadees zal dan ook in dienst rijden. In de bergen kan Pello Bilbao een belangrijke pion worden. De Spaanse klimmer won twee etappes in de Giro en moet in die vorm van grote waarde worden in de bergritten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties