Van Aert verklaart sprong voorwaarts in het tijdrijden in aanloop naar BK: "Dat is mijn drijfveer"

Van Aert verklaart sprong voorwaarts in het tijdrijden in aanloop naar BK: "Dat is mijn drijfveer"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zes renners komen in aanmerking om donderdag Belgisch kampioen tijdrijden te worden. Victor Campenaerts, Yves Lampaert en Wout van Aert zijn de grootste favorieten. Dat die laatste zijn naam daartussen heeft gezet, mag echt wel als een knappe verwezenlijking beschouwd worden.

Het BK tijdrijden gaat wellicht straffer worden dan welk ander nationaal kampioenschap dan ook. "Weinig landen kunnen zeggen dat ze drie jongens aan de start hebben die een WorldTour-tijdrit gewonnen hebben. De strijd tussen Lampaert en Campenaerts is al een paar jaar bezig. Het sprak me aan om me daartussen te mengen", zegt Van Aert in HLN.

Ik vind het leuk om tegen mezelf te vechten 

Wout van Aert

De winnaar van de puntentrui in de Dauphiné doet het ook gewoon graag, dat tijdrijden. "Ik vind het op een bepaalde manier leuk om tegen mezelf te vechten en om me heel gestructureerd voor te bereiden. Dat is mijn drijfveer."

Met zijn capaciteiten is zelfs een dubbel tijdrit-wegrit deze week niet uitgesloten. Maar met één Belgische titel zou Van Aert al héél blij zijn. "Als er deze week nog een trui bijkomt, wordt het stilaan een bijzonder jaar. Maar ik kan donderdag net zo goed vierde worden en toch erg goed gereden hebben. En op de weg kan je met goede benen ook ver buiten de prijzen vallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties