Yves Lampaert ondervond ook de nadelen van de Belgische tricolore: "Er zijn weinig renners die dat graag doen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Lampaert vindt alles dat rond de nationale titel hangt maar niets

Yves Lampaert ondervond ook de nadelen van de Belgische tricolore: "Er zijn weinig renners die dat graag doen"
Foto: © photonews

Het jaar van Yves Lampaert in de nationale driekleur zit er bijna op. Hij zou zondag in Gent opnieuw moeten winnen om zijn trui te mogen blijven dragen. Lampaert zal er zeker voor gaan, maar als het niet lukt, zal hij alles dat rond zo'n nationale titel hangt niet missen.

Het heeft zeker een impact gehad op zijn seizoen. Na zijn derde plaats in Parijs-Roubaix had de Belgische kampioen even genoeg van de fiets. "Door vele uitnodigingen en verplichtingen heb ik in de winter amper gerust. Na Roubaix was ik op", bevestigt Lampaert in Gazet van Antwerpen.

Patrick Lefevere was echt trots 

Het BK van vorig jaar staat uiteraard voor altijd in zijn geheugen gegrift. "Ik had zo een van die dagen dat ik kon blijven rijden. Ook als ploeg konden we het tactisch niet beter aanpakken. We eindigden eerste, tweede en vierde. Patrick Lefevere was echt trots."

Die triomf bracht wel wat teweeg, vooral voor Lampaert zelf. Zowel op als naast de fiets. "De aandacht en de erkenning is groter geworden. Zeker ook naast de koers. Ook de ploeg en de sponsors eisen meer van je. Na Roubaix heb ik een hele dag in de opnamestudio gestaan voor onze sponsor Maes 0,0. Het hoort erbij, maar er zijn weinig renners die dat graag doen."

Wat natuurlijk niet wil zeggen dat de renner van Deceuninck-Quick.Step neen zou zeggen tegen een nieuwe titel. "Ik ga er alles aan doen om opnieuw Belgisch kampioen te worden, maar ik zal er niet rouwig iom zijn als het in de winter wat rustiger wordt."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties