Alles op Pinot: groot klimtalent en zes andere helpers moeten Franse Tourhoop bijstaan

Alles op Pinot: groot klimtalent en zes andere helpers moeten Franse Tourhoop bijstaan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tourselecties blijven binnenstromen en ook bij Groupama-FDJ zijn ze klaar met hun huiswerk. Daaruit kan alvast één conclusie getrokken worden: dit moet de Tour van Thibaut Pinot worden. Voor enig ander objectief is er tijdens de komende Ronde van Frankrijk geen plaats.

Nu Pinot opnieuw in de vorm van weleer verkeert en er weinig tijdritkilometers in het parcours liggen, gaat hij voor het eerst sinds 2014 nog eens op zoek naar een podiumplaats of misschien wel meer. Daarvoor wil Groupama-FDJ alles in het werk stellen. Het liet Arnaud Démare al ruimschoots op tijd weten dat er geen plaats zou zijn voor een sprinter in de selectie.

JONGE X-FACTOR

Wie wel meegaat naar de Tour: de 22-jarige David Gaudu. Zijn eerste jaar als prof is meteen het jaar van de doorbraak. Waar hij aan de start komt, kan hij bergop bij de beteren mee. Zijn uitslagen liegen er niet om: vijfde in de Ronde van Romandië, zesde in de Ronde van de Provence, zesde in Luik-Bastenaken-Luik. Is hij de X-factor van de ploeg?

Pinot zal alvast blij zijn op hem te kunnen rekenen. Moeten hem voorts ook nog helpen in zijn missie: Rudy Molard, Sébastian Reichenbach, William Bonnet, Matthieu Ladagnous, Anthony Roux en Stefan Küng. Reichenbach en Küng zijn Zwitsers, voor het overige bestaat de selectie uit allemaal Fransen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties