Ancien eindelijk op het hoogste schavotje bij achtste podiumplaats: "Zalig, de koers is mijn leven!"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Middelkerke
| 4 reacties
Ancien eindelijk op het hoogste schavotje bij achtste podiumplaats: "Zalig, de koers is mijn leven!"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was aandoenlijk om te zien. Een man van veertig jaar die het in de hot seat uitschreeuwde van vreugde toen zijn titel binnen was en vervolgens ook met volle teugen genoot op het podium. De Belgisch kampioen bij de elite zonder contract is nog lang niet van plan om te stoppen.

Kurt Geysen had even tijd nodig om van de emoties te bekomen. "Ik besef het nog niet goed. Ik heb al zo'n lange carrière gehad. Ik stond al zeven keer op het podium van een BK, van de jeugd tot nu. Het is mooi dat ik nu de titel kan pakken", was de politieagent uit de Zuiderkempen aan het genieten.

IDEAAL PARCOURS

Er was ook het besef dat dit nog een unieke kans was. "Ik kreeg een ideaal parcours voorgeschoteld. Volledig op de macht. Andere jaren zat er altijd wel een helling tussen of was het net niet. Hier kon je de bochten op snelheid nemen. Explosiviteit heb ik niet meer."

Nadat hij plaatsnam in de hot seat, was het uitkijken naar de tijden van de concurrenten. "Het was lang wachten. Ik lag twee seconden voor op Benjamin Verraes aan het tussenpunt. Dat was spannend, maar in het tweede deel heeft hij toch nog wat verloren. Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière. Zalig."

RUSTIG FEESTJE

Op zijn veertigste heeft hij die langverhoopte Belgische titel beet, maar Geysen gaat gewoon door met koersen. "Ik doe het nog zo graag. De koers is mijn leven! Zolang ik het graag doe en ik niet elke koers naar huis wordt gereden, waarom zou ik dan stoppen? Er zal wel een feestje zijn, maar ik ga het rustig houden. Morgenochtend moet ik om acht uur aan de slag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties