Belgische titel geeft carrière van Kopecky geen andere wending: "Ik denk dat iedereen naar An-Sophie Duyck keek"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Middelkerke
| 2 reacties
Belgische titel geeft carrière van Kopecky geen andere wending: "Ik denk dat iedereen naar An-Sophie Duyck keek"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was toch wel een beetje een verrassing, Lotte Kopecky die Belgisch kampioene tijdrijden werd. Al behoort ze uiteraard sowieso tot de betere Belgische rensters en durft ze met haar klasse wel eens uitpakken. Dat deed de Lotto-renster dan ook, maar ze gaat nu niet extra inzetten op tijdrijden.

"Ik denk dat iedereen naar An-Sophie Duyck keek omdat die de vorige jaren onklopbaar was. Ze heeft het afgelopen seizoen wat laten afweten", zegt de nieuwe Belgische kampioene over haar voorgangster. Zelf wist ze wel wat ze moest doen om in aanmerking te komen voor de overwinning. "Ik had een schema opgesteld. Je kon nog veel verliezen en goedmaken in de laatste vijf kilometer."

TACTIEK VOOR BK OP DE WEG BLIJFT GEHEIM

Het verschil tegenover de tweede was ook aanzienlijk. "Het is leuk om zo te winnen", lachte Kopecky. En nu op naar de wegrit. "Ik ga gewoon starten zoals vandaag: alles mag, niets moet. Ik ben al viermaal tweede geweest. Ik zal het dus wel kunnen relativeren als het gaat tegenvallen. De tactiek? Moest ik die hebben, ga ik die niet aan jullie neus hangen. Het is een optie dat ik mij spaar voor de sprint."

Het BK, dat wilde ze wel meepikken, maar aan andere kampioenschappen als EK en WK gaat Kopecky zich niet wagen. "Dat laat ik aan An-Sophie Duyck en Julie Vandevelde. Ik heb met ook de piste erbij al voldoende om me op te focussen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties