Boonen begrijpt beslissing Deceuninck-Quick.Step: "Gilbert heeft het moeten afleggen tegen jongere collega's"

Boonen begrijpt beslissing Deceuninck-Quick.Step: "Gilbert heeft het moeten afleggen tegen jongere collega's"
Foto: © photonews

Van Tom Boonen is geweten dat hij het altijd goed heeft kunnen vinden met Philippe Gilbert. Eveneens is Boonen verweven met het team van Patrick Lefevere gezien zijn geschiedenis als renner. Zo zit hij een beetje tussen twee vuren. De groene trui van 2007 begrijpt de beslissing van de ploeg.

Die kondigde zoals bekend aan dat het Philippe Gilbert niet meeneemt naar de Ronde van Frankrijk. Tom Boonen kan er zich wel in vinden. "Philippe was vragende partij om de Tour te rijdne, maar de ploeg heeft duidelijk een andere keuze gemaakt. Ze hebben gekozen voor een uitgebalanceerde ploeg en Gilbert heeft het moeten afleggen tegen zijn jongere collega's", klinkt het in HLN.

Dat er ook dienende rollen ingevuld moesten worden, speelt allicht ook mee. "De sportieve staf kiest voor renners die goed zijn in het tijdrijden en die het gewoon zijn om in dienst te rijden. Niet dat Gilbert dat niet kan of wil doen, maar voor renners als Lampaert en Asgreen hoort het toch vaker bij hun opdracht. Zij zijn het gewend om met een afgelijnde taak op pad te gaan."

DUIDELIJKE KOPMANNEN EN DUIDELIJKE HELPERS

Voor Gilbert ligt dat dan nog net iets anders. "Philippe is een ander type. Na twee of drie dagen zal hij toch ook weer beginnen uitkijken naar een kansje om zelf een rit te winnen. Maar dat is moeilijk als je al met drie andere kopmannen start. Ik vind dit een moedige en logische keuze. Als je voor duidelijke kopmannen kiest, moet je ook duidelijke helpers selecteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties