Exit bij Deceuninck-Quick.Step lijkt onvermijdelijk: ploegen staan al in een rijtje voor Philippe Gilbert

Exit bij Deceuninck-Quick.Step lijkt onvermijdelijk: ploegen staan al in een rijtje voor Philippe Gilbert
Foto: © photonews

De beslissing om Philippe Gilbert niet mee te nemen naar de Tour, lijkt nefast voor de onderhandelingen tussen de renner en zijn werkgever. Bij sommige stemmen is er wel begrip voor de gemaakte keuze, bij Gilbert echter niet. Verschillende ploegen lonkten al naar zijn diensten.

Het nieuws over de niet Tour-selectie van Gilbert was amper uitgelekt of er werd door menige wielerformatie al gepolst bij de winnaar van Parijs-Roubaix. Ploegen met de grootste interesse zijn waarschijnlijk Groupama-FDJ en Lotto-Soudal. Gilbert reed eerder in zijn carrière al bij FDJ en kan sterke man Madiot erg charmeren, zo meldt Het Nieuwsblad. Bij Lotto staat Phil dan weer op het verlanglijstje van John Lelangue.

Er zullen nog wel meer ploegen Gilbert benaderen. Het is bekend dat hij ook bij Cofidis op de shortlist staat, al wil het Franse team nog wel ietsje liever Elia Viviani binnenhalen. Ook Dimension Data en Arkéa-Samsic toonden reeds interesse.

NIET-SELECTIE GAAT ROL SPELEN

Gilbert heeft alleszins al laten weten dat zijn wegblijven van de Tour een rol zal spelen in de keuze voor zijn ploeg van volgend jaar. Om de simpele reden dat hij altijd ploegen gekozen heeft op basis van sportieve projecten en de koersen die hij denkt te kunnen winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties