Jolien D'hoore droomde geen enkel moment van goud en wacht zondag 'loterij': "Wattages aanhouden was belangrijkste"
Redactie vanuit Middelkerke
| 0 reacties

Jolien D'hoore tevreden met haar zilveren medaille

Jolien D'hoore droomde geen enkel moment van goud en wacht zondag 'loterij': "Wattages aanhouden was belangrijkste"
Foto: © photonews

Jolien D'hoore was op het BK tijdrijden een kleine driekwart minuut trager dan winnares Lotte Kopecky. Logisch dus dat D'hoore best wel kon leven met haar mooie tweede plaats. Ze vond dan ook dat ze naar haar mogelijkheden een prima tijdrit had gereden.

Aangezien het niet meteen haar specialiteit is, is de zilveren medaille op dit BK tijdrijden een meevaller. "Ik ben niet echt een toptijdrijdster. Het duurde voor mij een ronde te lang. Ik wilde meedoen om me  eens te testen. Ik had vorige week een rustweek en was dus goed gerecupereerd. Ik heb perfect gedaan wat mijn trainer Kristof De Kegel had opgedragen." 

Ondanks een stel sterke benen droomde D'hoore nooit van goud, zelfs niet aan het tussenpunt, waar de tijdsverschillen toch nog altijd overbrugbaar waren. "Het gevoel zat goed. Ik had de derde tussentijd, maar ik wilde gewoon mijn wattages aanhouden. Dat was het belangrijkste."

OP HAAR EENTJE OPBOKSEN TEGEN LOTTO

De renster van Boels-Domans heeft alvast vertrouwen getankt voor het BK op de weg. Alleen gaat daar uiteraard het ploegenspel gespeeld worden en dat is niet in haar voordeel. "Ik sta er alleen voor tegen Lotto-Soudal en andere ploegen. Het is een beetje een loterij voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties