Kijk eens aan: Van Aert begint eraan als 24-jarige, maar andere Belg debuteert in Tour op zijn 21ste (!)

UAE neemt Jasper Philipsen mee naar de Tour

Kijk eens aan: Van Aert begint eraan als 24-jarige, maar andere Belg debuteert in Tour op zijn 21ste (!)
Foto: © photonews

Ze worden steeds jonger, meneer. Het gaat dan over de Tourdebutanten. Dat is in België niet anders. Wout van Aert rijdt straks op zijn 24ste de Tour, maar Jasper Philipsen is er wel heel vroeg bij. Zijn ploeg UAE bevestigt dat het de jonge sprinter geselecteerd heeft.

Jasper Philipsen is alvast helemaal in de wolken om de Tour te mogen rijden. Dat laat hij weten via de sociale media. "Eén woord: spannend! Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen. Het is een droom om deel uit te maken van dit team voor de Tour. Ik ga alles doen om mijn ploeg te helpen de doelstellinge te halen", meldt onze jonge landgenoot.

Wellicht krijgt Philipsen deze kans voor het forfait van Gaviria. In een filmpje maakte UAE bekend welke renners het allemaal meeneemt naar de Tour. Ook Alexander Kristoff is erbij. Met Fabio Aru, Rui Costa, Sergio Henao en Daniel Martin gaan er enkele renners mee die een behoorlijk stukje bergop kunnen rijden.

De laatste plaatsen worden ingenomen door de Noren Sven Erik Bystrom en Vegard Staeke Langen. Het belangrijkste doel van UAE in Frankrijk is een goed klassement met Dan Martin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties