Lefevere benadrukt beweegreden achter niet-selectie Gilbert: "Ik heb mij daarmee nooit beziggehouden"

Lefevere benadrukt beweegreden achter niet-selectie Gilbert: "Ik heb mij daarmee nooit beziggehouden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuws dat Philippe Gilbert niet mee mag naar de Tour, is ingeslagen als een bom. Toch bij de renner zelf. Bij zijn ploeg proberen ze de rust te bewaren. Patrick Lefevere geeft duiding bij de beslissing en verzekert dat die genomen is op basis van het sportieve.

Blijkbaar is het niet zozeer Lefevere zelf, maar wel de ploegleiders die tot dit besluit gekomen zijn. "Ze is genomen door de sportieve cel, met alle ploegleiders. Ik was zelfs niet op die meeting aanwezig. Er waren zes zekerheden. We kozen voor Asgreen om van kilometer één op kop te rijden. Dat kan je toch niet vragen aan een kampioen als Gilbert", merkt de CEO van het team op in GvA.

LAMPAERT IN DE LEAD-OUT

Dan bleef er voorts ook nog Yves Lampaert over. "Lampaert bewees in de Ronde van Zwitserland dat hij kan meehelpen in de lead-out", klinkt het. Overigens is het wel een beslissing die stoelt op het sportieve aspect, niet op een contractkwestie. "Zijn niet-selectie heeft niks te maken met het al dan niet blijven van Gilbert in het team. Ik heb mij daarmee nooit beziggehouden en zal dat ook nooit doen."

De druk op de ploeg wordt nu wel nog een beetje groter voor de start van de Ronde van Frankrijk. "Als blijkt dat we de bal misslaan door hem thuis te laten, dan is dat zo en neem ik daarvoor de verantwoordelijkheid", rondt Lefevere af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties