Na vijf jaar aflossing van de wacht: Lotte Kopecky Belgisch kampioene, Sanne Cant valt net naast podium
Redactie vanuit Middelkerke
| 10 reacties

Lotte Kopecky vlamt naar Belgische tijdrittitel

Na vijf jaar aflossing van de wacht: Lotte Kopecky Belgisch kampioene, Sanne Cant valt net naast podium
Foto: © photonews

De vorige vijf edities van het BK tijdrijden had bij de dames telkens dezelfde winnares opgeleverd. Deze keer haalde An-Sophie Duyck het niet. Er was zelfs geen plek op het podium met haar weggelegd. Een beresterke Kopecky reed onverstoord naar de nationale titel.

Aan het tussenpunt had Kopecky al de beste tijd. Annelies Dom, haar teamgenote bij Lotto-Soudal, zat daar op tien seconden. Jolien D'hoore volgde drie seconden verderop. An-Sophie Duyck lag daar vierde, maar keek toch al tegen een achterstand van 21 seconden aan.

Duyck zou in het tweede gedeelte nog verder wegzakken naar de zesde plaats. Wie wel verdienstelijk voor de dag kwam, was wereldkampioene veldrijden Sanne Cant. Ze reed naar de vierde plaats en kwam zes seconden tekort voor de laatste podiumplaats. Die was voor Dom.

KOPECKY EEN KLASSE TE STERK

Jolien D'hoore was aan de finish vier seconden sneller dan Dom en dat was dus goed voor de zilveren medaille. Toch was dit allemaal op ruime afstand van Lotte Kopecky, veruit de sterkste op dit BK. Liefst 44 seconden deed zij nog beter dan D'hoore.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties