Steels heeft vertrouwen in Evenepoel en acht Lampaert niet noodzakelijk in het voordeel

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Middelkerke
| 0 reacties
Steels heeft vertrouwen in Evenepoel en acht Lampaert niet noodzakelijk in het voordeel
Foto: © photonews

Tom Steels hoopt om in Middelkerke Yves Lampaert of Remco Evenepoel naar de Belgische tricolore te zien rijden. Van alle favorieten is Lampaert diegene die het meest recent met een grote overwinning kon uitpakken. Al betekent dat niet noodzakelijk dat het momentum volledig aan zijn kant is.

Steels is van mening dat alle favorieten met vertrouwen naar Middelkerke afzakken. "Ik denk dat ze allemaal wel zeker zijn van zichzelf", zegt de sportdirecteur van Deceuninck-Quick.Step aan Wielerkrant. "Wellens heeft in de Ronde van België gewonnen, Remco Evenepoel heeft die Ronde gewonnen, Van Aert scoorde in Dauphiné. Iedereen heeft zo wel zijn opsteker."

Conditioneel zijn ze allemaal in orde 

Het is uitkijken wie het beste met de omstandigheden omgaat. "Conditoneel zijn ze allemaal in orde. Dan komt het vaak aan op de vorm van de dag.  Ze vinden hier een mooi BK-parcours. De wind zal wel een rol spelen. Ik denk wel dat ze min of meer in dezelfde omstandigheden gaan rijden. Maar als de wind een beetje valt, kan dat wel meteen een verschil maken. Ze zullen goed moeten indelen."

Krijgen we een demonstratie van één van de sterke mannen of wordt het een secondespel? "Ik denk dat het vrij dicht tegen mekaar zal zitten." En wat kan Evenepoel juist? In de Belgium Tour finishte hij vierde in het werk tegen de klok, maar dat was wel een korte tijdrit. Toch toont Steels vertrouwen in hem. "Ik zeg niet dat als je tien kilometer vlug kunt rijden, je ook veertig kilometer vlug kunt rijden. Maar het zegt toch wel iets."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties