Valverde is koersen nog lang niet beu en mag dat blijven doen bij dezelfde ploeg

Valverde is koersen nog lang  niet beu en mag dat blijven doen bij dezelfde ploeg
Foto: © photonews

Met het behalen van de wereldtitel zette Alejandro Valverde vorig jaar al de bekroning op zijn carrière, maar dat betekent niet dat we niet meer van zijn talent kunnen genieten. Ook na 2019 gaat de wereldkampioen overigens nog door. Valverde heeft zijn contract bij Movistar verlengd.

Er is ook ruimte bij Movistar om Valverde aan boord te houden, want Nairo Quintana en Mikel Landa vertrekken aan het einde van het seizoen. De drager van de regenboogtrui wil nog zeker koersen tot zijn 41ste en gaat dus nog minstens twee jaar door.

GELIEFD EN GERESPECTEERD

"Ik ben zo blij met deze contractverlenging", beweert Valverde op de site van zijn ploeg. "Iedereen weet dat het Movistar-team mijn thuis is. Ik heb me hier altijd geliefd en gerespecteerd gevoeld. Ik ben zo blij dat ik de volgende twee jaar bij dit team kan blijven."

Hij heeft nu rust in het hoofd en dat belooft nog het beste voor het slot van zijn carrière. "Dit geeft me de kalmte en het vertrouwen dat ik nodig heb om hard te blijven werken en om van de koers te genieten. Ik zal vechten voor zoveel mogelijk nieuwe overwinningen en zal ook mijn ploegmaats helpen om in de toekomst succes te boeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties