Van Aert verlegt zijn limieten om Belgisch kampioen te worden: "Dit is geen verrassing"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Middelkerke
| 89 reacties
Van Aert verlegt zijn limieten om Belgisch kampioen te worden: "Dit is geen verrassing"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert trok zijn opvallende progressie in het tijdrijden gewoon door in Middelkerke, met als resultaat de nationale titel. Van Aert zelf viel nu niet meteen achterover dat hij achteraf de driekleur om mocht doen. Zijn jongste prestaties hadden hem duidelijk een pak vertrouwen geschonken.

In ieder geval is Van Aert aan een mooie verzameling truien begonnen. "Iedereen zegt dat ik al veel Belgische truien heb, maar ik heb er drie in de cross. Voor de rest heb ik al meer naast de kampioen gestaan dan dat ik de trui gepakt heb." Zijn meest recente dankt hij misschien aan het feit dat hij op het  eind nog versnelde. "Minder verzwakt is misschien beter geformuleerd. Ik kon redelijk de snelheid houden uit de vorige ronden."

Vooraf werd Middelkerke door hem een Campenaerts-parcours genoemd, maar dat bleek niet het geval. "Het is een parcours aan heel hoge snelheid en vlak. Dan kun je met aerodynamica veel winst maken. Doordat het windop was, was het ook echt duwen. Je moest zes, zeven kilometer boven de limiet rijden om dan even terug te schakelen. Het niveau was misschien wel iets beter dan ik gedacht had."

MET DANK AAN HEIJBOER

Het kwam erop aan de grenzen te verleggen. "Ik kon een stukje boven de limiet rijden", bevestigt Van Aert. Het veelvuldige trainen heeft snel zijn vruchten afgeworpen en dat is ook te danken aan Jumbo-Visma. "Ik was verrast dat het in de Dauphiné al zo goed ging. Mathieu Heijboer is gespecialiseerd in het tijdrijden. Hij is met alle details bezig. Eigenlijk moet je enkel nog trappen en voor de rest wordt alles tot in de puntjes voorbereid."

De zelfzekerheid droop er vanaf bij Van Aert na zijn zege. "Ik ga nu ook niet doen zoals die kerels die na een overwinning zeggen dat ze nog niet top zijn. Na de Dauphiné was ik naar hier gekomen om te winnen. Het is niet zo dat ik uit de lucht viel toen ik hoorde dat ik de beste tijd had. Dit is geen verrassing."

MOOI DUEL

Dat Yves Lampaert de gevaarlijkste belager was, was dat na diens ritzege in de Ronde van Zwitserland evenmin. "Aan het eerste tussenpunt was Yves sneller. Ik had dan wel begrepen dat het tussen Yves en mij ging voor de titel. Het was een mooi duel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties