Wout van Aert gaat diep voor nationale tijdrittitel en rijdt jongens van Deceuninck-Quick.Step op meer dan halve minuut

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Middelkerke
| 84 reacties
Wout van Aert gaat diep voor nationale tijdrittitel en rijdt jongens van Deceuninck-Quick.Step op meer dan halve minuut
Foto: © photonews

Zes ferme kandidaat-winnaars zouden zich aankondigen op 'het strafste BK sinds jaren, misschien wel ooit'. Al in de weken vooraf werd er reikhalzend uitgekeken naar het kampioenschap in Middelkerke en dat stelde niet teleur; Van Aert veroverde de titel, voor Lampaert en Evenepoel.

Jimmy Janssens had de toptijd toen met Tim Wellens de eerste van de zes favorieten eraan begon. De verwachting was dat de winnaar van de tijdrit in de Baloise Belgium Tour op de hotseat zou belanden, zeker toen hij aan het eerste tussenpunt 14 seconden sneller was dan zijn ploegmaat Frison, die dan weer op weg was om de tijd van Janssens te verbeteren.

Wellens was echter blijkbaar voortvarend van start gegaan, of ofwel tegen de zware wind gebotst. Aan het tweede tussenpunt lag hij plots 5 seconden achter op Frison en aan de meet kreeg Wellens zelfs 22 seconden aan zijn broek.

DE GENDT EN CAMPENAERTS AL SNEL TERUGGESLAGEN

Nadien was het aan de vijf andere grote kanonnen. Van Aert zette aan het eerste tussenpunt al een stevige tijd neer en Evenepoel zat op slechts een paar seconden. De Gendt kon daarmee niet echt wedijveren, net als Campenaerts overigens. Lampaert daarentegen had zijn vorm uit Zwitserland meegebracht en deed er nog vijf seconden af.

Aan tussenpunt twee kreeg Van Aert stilaan zijn collega-veldrijder Toon Aerts in het vizier en kon hij wel al een kloofje slaan met Evenepoel: tien seconden. Het was niet zozeer verval bij Evenepoel, maar wel Van Aert die sterk onderweg was. Die was bij deze momentopname onder de tijd van Lampaert gedoken en stoomde inmiddels voorbij Aerts. Campenaerts kreeg daar al meer dan een halve minuut aangesmeerd.

NU AL PODIUM VOOR EVENEPOEL

Een verbluffende Evenepoel deed aan de finish ruim een minuut af van de tijd van Frison. Een ontketende Van Aert was echter nog eens versneld in het laatste deel en reed maar liefst 38 seconden sneller dan de beloftevolle youngster.

Het was dan nog wachten op de tijd van Lampaert om de winnaar te kennen. De nationale kampioen op de weg kon het tij niet meer keren en eindigde ook nog op 31 seconden. Met Lampaert op twee en Evenepoel op drie pakte Deceuninck-Quick.Step de troostprijzen, maar de beste tijdrijder uit ons land luistert voortaan naar de naam Wout van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties