Wout van Aert geeft zijn bevindingen over de wielrenner Campenaerts: "Ik zou het niet kunnen zoals hij dat doet"

Wout van Aert geeft zijn bevindingen over de wielrenner Campenaerts: "Ik zou het niet kunnen zoals hij dat doet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze zijn met veel, de kandidaat-winnaars op het BK tijdrijden, maar Wout van Aert en Victor Campenaerts zijn wellicht toch de namen die figuurlijk het meeste wind zullen vangen. Het professionalisme van Campenaerts wordt alom geroemd. Van Aert geeft er zijn kijk op.

Wie is Victor Campenaerts eigenlijk voor Wout van Aert? "Iemand die heel bewust zijn doelen kiest, die ervoor bekend staat targets uit te spreken en er ook alles voor doet. Victor stelt niet vaak teleur", merkt Van Aert op in GvA. "Hij heeft van zichzelf snel gezien wat hij kan en daar gaat hij ook tweehonderd procent voor. Dat is heel slim van hem."

Campenaerts is eigenlijk een beetje een freak, in de goede zin van het woord. Wat denkt Van Aert daar nu van als hij hem zo bezig ziet? "Ik zou het niet kunnen zoals hij dat doet: zeggen dat hij voor het werelduurrecord gaat en uitsluitend voor die twee tijdritten de Giro rijden. Ik zou gewoon elke dag het beste van mezelf willen geven."

Met driekleur naar de Tour trekken zou tof zijn 

Wout van Aert

Het beste van zichzelf geven, dat zal de winnaar van de puntentrui uit de Dauphiné straks in Middelkerke ongetwijfeld ook doen. De verwachtingen? "Ik weet echt niet waar ik uitkom. Met een driekleur naar de Tour trekken zou tof zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties