Yves Lampaert roept na tweede plaats op tot nog meer aandacht voor het tijdrijden

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Middelkerke
| 4 reacties
Yves Lampaert roept na tweede plaats op tot nog meer aandacht voor het tijdrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat België steeds meer een tijdritnatie aan het worden is, heeft ook Yves Lampaert ondervonden. Hij bracht een uitstekende vorm mee uit de Ronde van Zwitserland en toch was het slechts voldoende voor een tweede plek. Lampaert hoopt dat er nog meer Belgen op het tijdrijden gaan inzetten.

Van enige teleurstelling was bij de nationale kampioen tijdrijden uit 2017 niets te merken. "Ik had verwacht dat ik achter zou liggen op Victor Campenaerts en Wout van Aert. Ik ben tevreden dat ik dan nog de tweede plaats pak." Hij verweet zichzelf geen te snelle start. "Ik start altijd vrij rap. Dat weet ik van mezelf. Ik kan niet echt dan nog versnellen, maar ik heb een mooie tijdrit gereden." 

Was dit nu van hetzelfde niveau dan in Goms een kleine week geleden? "Het is moeilijk te vergelijken. In Zwitserland was het al bijna in de bergen. Hier was het puur op de frisheid." Wie zeker niet fris bleek te zitten, was Campenaerts. "Victor heeft al een mooi seizoen doorgemaakt. Het ging moeilijk zijn voor hem om dat door te trekken tot hier. Ik ben zelf zeker in orde."

GRAAG OOK NAAR EK

De wens van Lampaert is dat het tijdrijden nog meer in de lift gaat zitten in België, ook al kan dat dan ten koste gaan van zijn eigen kansen. "Hoe meer tijdrijders het BK rijden, hoe beter voor België. Het is een heel goede training om een goeie coureur te worden." Ook voor andere kampioenschappen voelt hij wel wat. "De EK-tijdrit wil ik zeker doen. Op het WK zet ik alles op de weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties