Belgische titel in '69 en het overlijden van Jean-Pierre Monseré: allemaal beschreven in dagboeken Roger De Vlaeminck

Roger De Vlaeminck geeft een inkijk in zijn dagboeken

Belgische titel in '69 en het overlijden van Jean-Pierre Monseré: allemaal beschreven in dagboeken Roger De Vlaeminck
Foto: © photonews

Roger De Vlaeminck was van het type dat zowat van alles opschreef. Met wat hij allemaal beleeft heeft tijdens zijn sportieve carrière, moet er dan nogal wat in zijn dagboeken staan. Juist. Twee dagen in het bijzonder die zijn leven veranderden: zijn Belgische titel in '69 en de dood van Monseré.

Zeker toen hij jong was, noteerde De Vlaeminck het eerste het beste. Fait divers vooral. Bedragen die hij al dan niet ontving van koersorganisaties. Een occasionele voetbaluitslag. En korte koersverslagjes. Voor Gazet van Antwerpen geeft hij een inkijk in zijn dagboeken.

Bij het jaartal 1969 staat het volgende: Kampioenschap van België! 100 deelnemers te Mettet. 1e plaats. Wat weet De Vlaeminck eigenlijk zelf nog over het koersverloop van dat BK? "Lang gesloten. Van Looy reed op het wiel van Merckx. Ik spring weg in de laatste anderhalve kilometer op een klein heuvelke. Ik win met 150 meter. Voila." De Vlaeminck zou in '81 nog een keertje Belgisch kampioen worden.

Die klop vergeet ik nooit 

Een triestige dag die het Belgische wielrennen nog lang met zich zou meedragen, vond plaats in '71. Jean-Pierre Monseré overleed op de fiets. "We reden in een groep van een man of zeventien. Ik ga naar voor, Jean-Pierre volgt, maar hij moet achterom gekeken hebben. Die auto stond een klein beetje op de baan. Die klop vergeet ik nooit. Iedereen remde, wat heel raar is. Het was direct duidelijk dat er niks meer aan te doen was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties