Jungels mag bij Deceuninck-Quick.Step zeker met één driekleur blijven rijden, ook Duitse en Spaanse kampioen gekend

Jungels mag bij Deceuninck-Quick.Step zeker met één driekleur blijven rijden, ook Duitse en Spaanse kampioen gekend
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De nationale tijdritkampioenschappen volgden mekaar in sneltempo op de voorbije dagen. Ondertussen zijn ook Luxemburg, Duitsland en Spanje aan de beurt geweest. Bob Jungels mag tijdens het tijdrijden de nationale trui van Luxemburg alvast blijven aandoen.

We zijn niet gewend om hem in het typische blauwe truitje van Deceuninck-Quick.Step te zien, want zowel in het tijdrijden als op de weg koerst Jungels in de driekleur van zijn land. Of hij die nationale trui in het wegwielrennen kan behouden, moet nog blijken. Zijn tijdrittitel heeft hij alvast weten te verlengen.

Het nationale tijdritkampioenschap van Luxemburg vond plaats in Differdange. Bob Jungels was ook deze keer een klasse apart. Hij zette de tegenstand op meer dan een minuut. Tom Wirtgen van Wallonie-Bruxelles werd tweede en de bronzen medaille was voor Ivan Centrone.

RECORD VOOR TONY MARTIN

In Duitsland en Spanje waren echte tijdritspecialisten aan het feest. Tony Martin zit al aan negen Duitse titels en is daarmee recordhouder. De renner van Jumbo-Visma was nog sneller dan Nils Politt en Jasha Sutterlin. In Spanje reed Castroviejo naar zijn vijfde nationale tijdrittitel. De andere medailles waren voor Pello Bilbao en Gorka Izagirre.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties