Puntenkoers levert geen medaille op voor België, wel eentje voor Nederland via Jan-Willem Van Schip
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Gerben Thijssen eindigt achtste in puntenkoers op Europese Spelen

Puntenkoers levert geen medaille op voor België, wel eentje voor Nederland via Jan-Willem Van Schip
Foto: © photonews

De puntenkoers was het volgende nummer dat aan de beurt was op de Europese Spelen waarbij België vertegenwoordigd werd. De jonge Gerben Thijssen kreeg de kans om zijn talent de etaleren en deed dat met een verdienstelijke achtste plaats. De winst was voor de Griek Volikakis.

Gerben Thijssen is nog altijd 21 lentes jong. De Limburger maakt momenteel deel uit van de opleidingsploeg van Lotto-Soudal. Deze Europese Spelen worden ook deels gebruikt om het jonge talent uit België zich verder te laten ontwikkelen. Vandaar ook deze kans voor Thijssen, die het met een achtste plaats in de puntenkoers naar behoren deed.

Voor de medailles kwam hij niet in aanmerking. De Rus Mukhomedariov kaapte met 25 punten het brons weg. De tweede plaats was voor de ons wel bekende Jan-Willem Van Schip. De renner van Roompot-Charles koerste onlangs erg bedrijvig in enkele Vlaamse wegwedstrijden en won een rit in de Baloise Belgium Tour.

VAN SCHIP KOMT 7 PUNTEN TE KORT

Op de piste is Van Schip een echte topper en zijn zilveren medaille is dan ook geen verrassing. Van Schip verzamelde 38 punten. Dat waren er nog 7 minder dan de uiteindelijke winnaar, de Griekse pistier Christos Volikakis.

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant
27/10/2019 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties