Tim Merlier plots schaduwfavoriet voor het BK en dat brengt ook een nadeel met zich mee
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

Merlier denkt dat men hem niet langer zal onderschatten

Tim Merlier plots schaduwfavoriet voor het BK en dat brengt ook een nadeel met zich mee
Foto: © photonews

Een paar maanden geleden sprak niemand over Tim Merlier. Zijn overstap naar Corendon-Circus bleek echter een schot in de roos. De veldrijder toonde zijn snelle benen al in de Baloise Belgium Tour. In de Elfstendenronde klopte hij Fabio Jakobsen op zijn waarde. En nu de Belgische titel?

Wat zou dat mooi zijn. Merlier dient echter eerst alles wel in het werk te stellen van zijn recuperatie. Tijdens de finale van Halle-Ingooigem maakte hij immers een lelijke smak. "Gelukkig viel ik in het gras, waardoor de schade meevalt." En hoe is het nu met hem? "Wat stijf in de nek, maar dat helpt mijn osteopaat er tegen zondag wel uit", maakt Merlier zich sterk in HLN.

Zijn overwinning in Brugge heeft het geloof doen aanwakkeren dat er ook op het BK iets te rapen is. "Het geeft me vertrouwen. Al moet ik wel hopen op een spurt. Net dat is niet zo evident op een onvoorspelbare, moeilijk te lezen koers als het BK. Twee jaar geleden leek zo'n scenario ook logisch. Maar spurttte uiteindelijk een groepje van vijf voor de driekleur. Ik werd zesde, op 0:47."

Ik denk dat ze me ondertussen wel kennen 

Ook beseft Merlier dat de tegenstand ondertussen ook wel vertrouwd is met zijn kwaliteiten. Of hoe sterke prestaties toch voor een nadeel kunnen zorgen. "Ik denk dat ze me ondertussen wel kennen en niet geneigd zullen zijn om met mij naar de finish te rijden. Maar we hebben bij Corendon-Circus nog andere ijzers in het vuur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties