Verrijst Sep Vanmarcke straks op het BK? "De laatste dagen zat ik echt 'dood'"

Verrijst Sep Vanmarcke straks op het BK? "De laatste dagen zat ik echt 'dood'"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is nogal een seizoen geweest voor Sep Vanmarcke. Ternauwernood de Ronde van Vlaanderen gehaald, verbazend sterk in Parijs-Roubaix. Onlangs zwaar afgezien in de Ronde van Zwitserland. Daardoor vliegt hij enerzijds onder de radar, maar misschien verrast hij op het BK?

"Het eerste deel van de Ronde van Zwitserland was nog goed", zegt Vanmarcke in HLN. "Maar in de laatste dagen zat ik echt 'dood'. In de tijdrit, op de voorlaatste dag, liep het zelfs van geen kanten meer. Veel renners bereidden zich in Zwitserland voor op de Tour. Ik niet, omdat ik thuisblijf. Dus had ik in de aanloop geen enkele keer bergop gereden en was ik niet op mijn beste niveau. Dat betaal je in zo'n zware rittenkoers cash." 

Het is hopen op een heropstanding op het BK, maar daar zit Vanmarcke steevast alleen als renner van Education First. Hij ziet er zelf niet noodzakelijk een groot nadeel in. "Ik heb niet de ploeg om op welk moment van de race dan ook de beslissing te forceren. Moeilijk, maar tegelijk ook makkelijk. Ik kan niet veel verkeerd doen."

PROCES VAN MAANDEN

Ondertussen baart zijn zwaar geteisterde knie hem ook drie maanden na zijn val in de E3 nog altijd zorgen. "Die knie is nog steeds gevoelig, er zit nog wat 'verdikking'. Volgens de dokters moet dat eruit slijten. Een proces dat nog maanden kan duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties