Wie wint het BK wielrennen? Onze favorieten (en kies ook jouw favoriet!)

Wie wint het BK wielrennen? Onze favorieten (en kies ook jouw favoriet!)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Belgisch kampioenschap in en rond Gent zou wel eens een prangertje kunnen worden, want er zijn heel veel favorieten te noemen. Wie is nu de topfavoriet? We proberen het voor u duidelijk te maken.

Om te beginnen is het parcours er eentje waar het alle kanten mee uitkan: op een plaatselijke lus in de Vlaamse Ardennen staan er drie keer drie leuke kasseistroken op het programma, maar daarna gaat het opnieuw naar Gent/Drongen, waar zeven plaatselijke en vlakke rondes worden gereden.

En dus lijkt het misschien eerder een afvallingsrace te gaan worden, met dank aan het weer en de sterkte van heel veel klassieke renners die de voorbije maanden toonden in grote vorm te verkeren. Iedereen kan dan werkelijk winnen.

Gramschap?

Philippe Gilbert zal na zijn niet-selectie voor de Tour de France vermoedelijk op revanche azen, terwijl Wout Van Aert, Remco Evenepoel en uittredend kampioen Yves Lampaert tijdens de tijdrit lieten zien echt wel over goede benen te beschikken.

In een sprint met een (elite)groep toonde ook Tim Merlier zich de voorbije weken meermaals erg rap aan de streep, dus ook hij is een streepje gestegen op de ladder. Voor Van Aert is het wel geruststellend dat ook hij het in een groep in de sprint kan afmaken.

Onze favorieten:

Wie wint het BK volgens jou?

25%
0%
0%
0%
0%
0%
50%
25%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties