Deceuninck-Quick.Step pronkt met drie nieuwe nationale truien, Bora-Hansgrohe doet zelfs nog veel straffer

Fabio Jakobsen, Bob Jungels en Michael Mørkøv zijn nationaal kampioen

Deceuninck-Quick.Step pronkt met drie nieuwe nationale truien, Bora-Hansgrohe doet zelfs nog veel straffer
Foto: © photonews

In België was er in de wegrit geen podiumplaats weggelegd voor Deceuninck-Quick.Step, maar over de landsgrenzen heen heeft het wel sterk gepresteerd in de nationale kampioenschappen. Jakobsen spurtte naar winst in Nederland, Jungels was oppermachtig in Luxemburg en ook Mørkøv verlengde zijn titel.

Net als in België werd het ook in Nederland een massasprint. Grote afwezige was daar Dylan Groenewegen. Zijn ploegmaat Danny van Poppel spurtte wel naar de tweede plaats, maar werd gediskwalificeerd. Op de zege van Jakobsen was alvast niets af te dingen. De andere medailles waren voor Hofland en Van der Kooij.

Aan de dominantie van Bob Jungels in Luxemburg is nog geen einde gekomen. De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne mag nog een jaar langer in zijn driekleur rondrijden. Michael Mørkøv werd voor het tweede jaar op rij Deens kampioen. Hij spurtte weg van zijn ploegmaat Asgreen en van Larsen. Deceuninck-Quick.Step zit in totaal aan zes nationale truien. Richeze was al Argentijns kampioen. Jungels en Asgreen werden tijdritkampioen.

BORA IS GROTE SLOKOP

Hoe mooi die drie nieuwe triomfen ook zijn, bij Bora-Hansgrohe maakten ze het helemaal te bont. Daar haalden ze op één dag vijf (!) nationale titels binnen. Maximilian Schachmann werd Duits kampioen, voor Burghardt en Schillinger. Patrick Konrad was de beste in Oostenrijk. Formolo soleerde naar winst in Italië. Op een kleine halve minuut werd Colbrelli tweede en Ronde van Vlaanderen-winnaar Bettiol derde.

NET GEEN PODIUM VOOR PETER SAGAN

In Ierland stak Sam Bennett de titel op zak. Ook in Slovakije was het prijs. Niet met Peter, maar wel met Juraj Sagan. Diens grote broer viel met een vierde plaats overigens net naast het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties