Dupont licht toe waarom hij ondanks zilver op BK geen Tour rijdt en merkt verschil op tussen Merlier en Van Aert
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Gent
| 2 reacties

Moeizame voorbereiding kost Timothy Dupont deelname aan de Tour

Dupont licht toe waarom hij ondanks zilver op BK geen Tour rijdt en merkt verschil op tussen Merlier en Van Aert
Foto: © photonews

Een hele mooie tweede plaats kaapte Timothy Dupont met zijn snelle benen weg op het BK. Zonde dat Wanty-Gobert door omstandigheden deze rappe man niet zal opstellen in de Tour. Die knoop hakte hij zelf door. Dupont denkt overigens dat Merlier daar ook sprints zou winnen.

De zilveren medaille is voor Dupont een mooie beloning voor al de pech waar hij tijdens de koers mee te maken had. "In de sprint zelf zat er niet meer in. Ik verliest het in het begin van de koers. Ik heb anderhalf uur als laatste man gereden en ben vijf keer moeten terugkeren op het peloton. Ik weet dat ik op Belgisch niveau bij de rapperen ben. Tweede is jammer, maar ook mooi."

Enkel Tim Merlier ging hem vooraf. Dupont acht hem door zijn achtergrond als crosser ook in de Tour in staat om in massasprints mee te doen. "Omdat hij intrinsiek zo snel is. Die mannen doen in de winter niets anders dan telkens weer optrekken. Ik zeg niet dat dat een betere training is, maar zij hebben wel die intensiteit. Bij ons is het meer duurtraining. Om in Parijs de meet te halen is nog iets anders. Dat is iets wat ik van Van Aert wel verwacht."

DITMAAL GEEN HOOGTESTAGE

Voor alle duidelijkheid: Merlier rijdt de Tour dit jaar niet en Dupont overigens ook niet. "Ik heb niet de voorbereiding kunnen doen die ik wilde doen. Als je de Tour niet aan honderd procent kunt rijden, heeft het ook geen zin om daarnaartoe te gaan. Ik ben er wel klaar voor, maar vorig jaar ben ik twee weken op hoogtestage geweest en kon ik er vol voor gaan. Dat is dan toch anders."

Het ontbreekt hem alleszins niet aan moed om een toch moeilijk besluit te nemen. "Ik heb zelf beslist om niet te gaan. Ik denk dat de ploeg dat wel mooi vind." Zijn gebrekkige voorbereiding komt door blessurelast. "Ik heb liggen sukkelen met de hamstring. Dat is nu eindelijk opgelost. Mijn staartbeen zat helemaal rechts."

EINDELIJK BEVRIJD

Wat kan dat probleem oorspronkelijk veroorzaakt hebben? Een val? "Dit jaar ben ik nog niet gevallen. Ik heb dat vier of vijf jaar geleden al eens gehad en toen kwam het wel door te vallen. Het was dan wel de andere kant. Ze hebben een tijd niet gevonen wat het was. Ik ben ervoor behandeld en voel mij nu bevrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties