Jesse Vandenbulcke geniet met zoontje Fabian van Belgische titel: "Misschien in deze trui naar de Panos"

Jesse Vandenbulcke geniet met zoontje Fabian van Belgische titel: "Misschien in deze trui naar de Panos"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De emoties liepen in Gent hoog op bij Jesse Vandenbulcke. Haar eerste grote overwinning is meteen de Belgische titel. Het geluk straalde er vanaf. Zeker toen ze na de aankomst in de armen viel van haar zoontje Fabian. Die Belgische driekleur, die kan ze nu overal showen. Ook op haar werk.

"Dit is een droom. Dit is de kroon op alles", stamelde de nieuwe Belgische kampioene. Die heeft haar titels toch ook wel deels te danken aan een teamgenote van haar. "Ik kan Mieke Docx niet genoeg bedanken. Ze heeft heel veel op kop gereden, gereageerd wanneer er moest gereageerd worden. Het was elk voor onszelf, maar het was wel mooi indien één van ons kon winnen."

Het is altijd mooi om zien als inspanningen van offensief koersende rensters beloond worden. "Ik had het iedereen in de kopgroep wel gegund. We waren met heel goeie rensters op pad." Maar het is wel Vandenbulcke die met de trui naar huis gaat. "Ik weet niet of het simpeler gaat worden om te winnen, want het is toch een trui waar naar gekeken wordt."

BELGISCH KAMPIOENE, WAT NU?

Het is moeilijk om in te schatten wat dit nu juist betekent voor de carrière van de 23-jarige West-Vlaamse. "Het is de eerste keer dat ik Belgisch kampioene ben. Ik weet niet zeker wat het gaat zijn en hoe het in zijn werk gaat gaan."

Ondanks haar snelle sprint probeerde Vandenbulcke in de finale zelf nog weg te rijden en begon ze de spurt uiteindelijk op haast 500m van de meet. Nerveus misschien? "Ik was eigenlijk heel erg kalm. Ze kwamen nog zo dicht. Ik heb misschien fouten gemaakt. Ik weet niet waarom ik zo vroeg begon. Het was gewoon een lastige koers in zijn geheel."

TOESTEMMING VRAGEN

In elk geval mag heel de wereld weten dat Jesse Vandenbulcke Belgisch kampioene is. Ook op dat andere werk van haar. "Ik ben zowat halfprof. Ik werk halftijds in de Panos. Of ik in deze trui naar de Panos ga? Misschien moet ik dat wel doen, maar eerst eens vragen of het mag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties