Merlier grapt erop los: "Droomde dat Jakobsen mij klopte" en "Crossen draaien niet uit op massasprints"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Gent
| 34 reacties

Tim Merlier goedgemutst na zege in Belgisch Kampioenschap

Merlier grapt erop los: "Droomde dat Jakobsen mij klopte" en "Crossen draaien niet uit op massasprints"
Foto: © photonews

Je zou er voor minder goedgezind van worden, als je het Belgisch Kampioenschap wint. Tim Merlier maakte er wel een hele amusante persbabbel van aan de Blaarmeersen in Gent. Merlier had het onder meer over de stijgende druk en de combinatie met het veldrijden.

Toch even serieus beginnen: ei zo na ging de deur dicht voor Merlier tijdens de massasprint. "Ik zag de bordjes van de laatste 250 meter. Theuns ging dan een klein beetje naar rechts. Er was lichte paniek, maar ik zag dat het gat groot genoeg was en ben dan vol door gegaan." Met de gekende gevolgen.

PLASSEN VAN NERVOSITEIT

Het was voor het eerst dat de renner van Corendon-Circus één van de favorieten was. "In de finale kwamen renners van andere ploegen zeggen: 't is voor u, het is uw dag... Ik werd er nerveus van en ben dus maar gaan plassen. Ik dacht: laat het los", kon er een eerste lachje vanaf.

Met die typische Merlier-humor ging de winnaar van het BK nog even door. "Ik droomde vannacht dat Jakobsen mij klopte, maar die deed niet mee." En Belgisch kampioen worden op de weg, is dat moeilijker dan Belgisch kampioen worden in de cross? "Dat is vrijwel zeker. Crossen draaien niet uit op massasprints."

MET STEUN VAN ROODHOOFT EN DE CLERCQ

Merlier heeft dan ook een heel andere periode gekend. "Vorige maand reed ik nog in het zwart. De enige die in mij geloofden, waren blijkbaar de gebroeders Roodhooft. En Mario De Clercq, dat is de enige die al heel mijn carrière in mij gelooft en aan iedereen zegt dat ze mij in huis moeten halen. Het was een klotesituatie dat ik elke keer die vraag kreeg waarom ik geen ploeg had."

Toch is de Belgisch kampioen niet bitter. "Revanchegevoelens heb ik niet. Ik had dit doel in mijn hoofd en sinds de Ronde van België loopt het heel goed. Ik geloofde er wel in." Opvallend toch, dat hij nu op korte tijd zoveel aandacht krijgt. "Dat komt omdat het vorige week in eigen land was en op misschien indrukwekkende wijze."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties