Van de Velde pakt verrassend brons: "Opdracht was dat Cameron Vandenbroucke, Dessart of ik zouden meespringen"

Van de Velde pakt verrassend brons: "Opdracht was dat Cameron Vandenbroucke, Dessart of ik zouden meespringen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niet Lotte Kopecky, maar Julie Van de Velde was de renster van Lotto Soudal Ladies die in de finale van het BK winstkansen had. Dat was te danken aan het feit dat ze in de vroege vlucht zat. Van de Velde merkte toch al snel op dat er wel muziek in zat.

Het werd geen massasprint op het BK, het was zowaar een vroege ontsnapping die de winnares leverde. "Ik schrok ervan dat we met zoveel waren. Er zaten een paar grote namen bij." Die kregen zowaar een voorgift van vier minuten. "Eens de voorsprong zo groot was, dacht ik wel dat we voorop gingen blijven. Dat is ook gebleken."

TOPPERS KEKEN NAAR MEKAAR

Opmerkelijk toch dat de grootste favorieten eigenlijk nooit een antwoord in huis hadden. "Het lijkt zo dat de toppers naar elkaar gekeken hebben. We wilden andere ploegen onder druk zetten en een dominante koers rijden. De opdracht was dat Cameron Vandenbroucke, Marie Dessart of ik zouden meespringen in het eerste deel."

BIJ DE EERSTE POGING RAAK

Het bleek dus Van de Velde te zijn die mee was en daar was ze uiteraard maar al te gelukkig mee. "Bij de eerste poging was het al raak. Ik ben blij dat ik vooraan zat. We zijn nu voorop gebleven, maar het plannetje was om mee te zijn met de kopgroep en dan na vier ronden de koers hardmaken."

In de finale was er echter het probleem Jesse Vandenbulcke, op papier veruit de snelste sprintster. "Ik moest niet wachten op de sprint, want anders zouden ze mij erop leggen. Ik heb ook geprobeerd om weg te geraken, maar het was net niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties