Zand in de ogen strooien of realisme? "Waarschijnlijk laatste dag in de tricolore trui"

Zand in de ogen strooien of realisme? "Waarschijnlijk laatste dag in de tricolore trui"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zijn in de eerste plaats de wielrenners die voorbije donderdag een goede tijdrit reden, die ook als kanshebber getipt worden voor het BK op de weg. Yves Lampaert hoort daar met zijn zilveren medaille uit het tijdritkampioenschap zeker bij, maar hij acht de kans op een tweede titel klein.

Lampaert werd vorig jaar op 24 juni Belgisch kampioen nadat hij naar winst soleerde in Binche en zo Philippe Gilbert en Jasper Stuyven voor bleef. Het BK is zoals steeds moeilijk te voorspellen, maar ook dit jaar is Lampaert één van de kandidaat-winnaars.

Al lijkt de uittredende kampioen van mening dat het erg moeilijk zal worden om zijn titel te kunnen verlengen in Gent. "Het is waarschijnlijk mijn laatste dag in de tricolore trui", laat Lampaert weten op de sociale media. Hij is alvast fier om het voorbije jaar Belgisch kampioen geweest te zijn. "Ik heb er elke seconde van genoten!"

Toch maar even uitkijken wat hij in de wegrit presteert vooraleer hem af te schrijven voor een tweede nationale titel op rij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties