Bob Jungels koestert manier waarop hij terugsloeg na teleurstellende Giro

Bob Jungels koestert manier waarop hij terugsloeg na teleurstellende Giro
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ronde van Italië kon hij zijn klassementsambities niet waarmaken, maar dat verandert natuurlijk niets aan het feit dat Bob Jungels een steengoed coureur is. Toegegeven, de tegenstand in Luxemburg is niet navenant, maar de tijdrit winnen én soleren naar winst in de wegrit blijft wel knap.

Zo gaat Bob Jungels nog een jaartje door het leven als nationaal kampioen. Hij heeft het overigens zeker niet cadeau gekregen. "De mannen die uit de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland meteen naar hier kwamen , maakten er een zeer lastige koers van. Ook de hoge temperaturen speelden een rol", schetst de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne de omstandigheden.

Het overwinnen van een uitdaging geeft een zege altijd dat beetje extra cachet. "Het was niet gemakkelijk", zucht Jungels. Maar wat moeten de anderen dan zeggen? "Dat ik iedereen kon lossen in de slotkilometers, bezorgt me veel vreugde."

12 MAANDEN LANGER IN TRICOLORE

Jungels in de Luxemburse driekleur: het is een zicht waar we ondertussen aan gewoon zijn geraakt. "Ik ben blij dat ik na een zware Ronde van Italië opnieuw mijn armen in de lucht kon steken en kon verzekeren dat ik nog eens twaalf maanden in deze mooie trui mag rondrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties