Philippe Gilbert hekelt BK-parcours
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Gilbert vond parcours in Gent maar niets

Philippe Gilbert hekelt BK-parcours
Foto: © photonews

Philippe Gilbert en Yves Lampaert waren de mannen die voor Deceuninck-Quick.Step wel eens dicht bij de Belgische titel konden komen. Het was Gilbert die de hoogste positie uit de brand sleepte: een vierde plaats. Achteraf was er vooral frustratie omwille van het parcours.

Gilbert trachtte het in de sprint slim te spelen. "Ik wachtte even, in de hoop dat de rest iets sneller zou aanzetten. Uiteindelijk deed Theuns de perfecte 'lead-out' voor... Merlier. Misschien zou het hem dagen dat hij wat te vroeg was aangegaan. En zou hij in houden. Waardoor ik meer van achteruit kon komen. Niet dus", besluit de kampioen van 2011 en 2016 in HLN.

Het uitgestippelde parcours was sowieso zijn ding niet. "Ik begrijp niet waarom Belgian Cycling een parcours als dit goedkeurt. Waarom reden ze niet in omgekeerde richting? Eerst een aantal grote lussen in en rond Gent, met de Zwalmstreek als finale? Dat was toch veel attractiever geweest?"

TOPVORM AFBREKEN

Vroeg in de koers leek het alsof Gilbert geen enkele rol ging spelen. "Ik was mee betrokken bij de valpartij in het begin en heb samen met Keisse 70 kilometer moeten knokken om terug in de koers te komen. Op een bepaald moment zagen we niets of niemand meer. Finaal zetten we toch door." En wat wacht er nu voor Phil? "De topvorm waarmee ik een sterke Tour wilde rijden, afbreken. Even stoppen met trainen en dan heropbouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties