Quintana, Landa en Valverde kennen hun helpers voor Ronde van Frankrijk
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Tourselectie van Movistar is compleet

Quintana, Landa en Valverde kennen hun helpers voor Ronde van Frankrijk
Foto: © photonews

Alejandro Valverde is nog altijd hét gezicht van Movistar en dat zal ook in de komende Ronde van Frankrijk zo zijn. Voor het klassement schuift de Spaanse ploeg vooral Nairo Quintana en Mikel Landa naar voren. Ook de andere vijf plaatsjes in het team zijn inmiddels opgevuld.

Ook Marc Soler, Imanol Erviti, Carlos Verona, Nelson Oliveira en Andrey Amador behoren tot de selectie van Movistar voor de Ronde van Frankrijk. Het is wel duidelijk dat zij een rol zullen krijgen in de schaduw van de grote kanonnen, die op hun beurt voor het laatst als triumviraat in de Tour actief zullen zijn.

Quintana en Landa zoeken volgend jaar immers andere oorden op. Toch krijgen zij een vooraanstaande rol in de Tour van 2019. Eigenlijk is vooral Quintana kopman voor het klassement, ook al was zijn voorbereiding weer niet geweldig. Landa is dan een goede back-up na een sterke laatste twee weken in de Giro.

VRIJE ROL VOOR VALVERDE

Dan is er natuurlijk ook nog altijd Alejandro Valverde. De wereldkampioen krijgt in de komende Ronde van Frankrijk een soort vrije rol en heeft aangetoond wel in de goede vorm te verkeren, met winst in de Route d'Occitanie en het Spaans Kampioenschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties